Bahan2 ( mengikut sukatan yang diingini)
Kulit Siumai yang sedia ada
Isi ayam (dikisar)
Sosej (dicincang)
Fishball (dicincang)
Bawang goreng (dihancurkan dengan tangan)
Rencah2(dicampurkan semua)
Mayonise
Serbuk lada hitam
Serbuk lada putih
Minyak bijan
Garam
Gula
Maggi secukup rasa
Caranya
- Campurkan semua bahan mentah (kecuali kulit Siumai) dan rencah2 dan gaul hingga rata.
- Masukkan kedalam kulit Siumai sebanyak 1camt dan dilipat mengikut bentuk yang disukai.
- Digoreng di dalam minyak yang panas sehingga warnanya menjadi keemasan.
- Boleh dihidangkan dengan sos cili atau mayonise.... Sedap~~~~
Alhamdullilah, Jazakallahu Khair untuk blog ini - Cg Khairil, SMSA 2014 :)
ReplyDeleteThanks sir..... thank you very much.....
Delete